Kisgyermek hallásvizsgálat

Játékaudiometria

SZOLGÁLTATÁSOK

Játékaudiometria

Szemünk és fülünk a legfontosabb érzékszerveink. Fordítson különös figyelmet gyermeke hallására, hallásvizsgálatára! Egy gyermek beszédfejlődésének az az alapja, hogy csecsemőkorától kezdve ép legyen a hangérzékelése!
A játékaudiometria 3 -tól 6 -7 éves korú gyermekeknél használható. A vizsgálat szórakoztató módon történik, mintha egy tablettel játszana a kicsi, ezért a gyermek ezt valóban játékként éli meg.

A JÁTÉKAUDIOMETRIÁRÓL

  • A vizsgálat előtt külön beállítható paraméterek -mely frekvenciákat milyen intenzitáson kívánjuk vizsgálni- segítenek a gyerek korához, panaszaihoz igazítani a mérést.
  • A gyermek feladata, hogy ha hall egy hangot, akkor a figurát érintéssel a játékos dobozba kell helyeznie, ha pedig nem hallja, akkor a szemetes vödörbe.
  • Időnként fals jelet beadva ellenőrzi a rendszer, hogy figyel-e a gyermek.

A halláscsökkenés és a hallóideg veleszületett károsodásának kizárására, a BERA-szűrővizsgálat minden újszülött számára kötelező!

audiometria

AZ ÖN SZEREPE A MINŐSÉGI VIZSGÁLAT ÉRDEKÉBEN

TISZTELT PÁCIENSÜNK!

Köszönjük, hogy a Czeizel Intézetet választotta az Ön által igényelt vizsgálat elvégzéséhez. Intézetünk legfőbb célja, hogy vizsgálatainkat a legmagasabb szakmai színvonalon végezzük. Ehhez szükség van az Ön együttműködésére, amelyhez kérjük az alábbiak betartását.

  • Érkezzen pontosan a vizsgálatra – előnyös a időpont előtt 10 perccel érkezni, hogy előkészületek után, időben kezdhessük a vizsgálatot.
  • A vizsgálaton maximum 2-3 kísérő legyen jelen.
  • A vizsgáló munkája koncentrációt igényel, ezért a vizsgálat alatt nyugalom és csend szükséges. A vizsgálattal kapcsolatosan felmerülő kérdéseit, a vizsgálat befejezését követően tegye fel a vizsgálónak.
    Amennyiben a vizsgálaton kísérőként, gyermek is részt vesz, kérjük ügyeljenek arra, hogy ne zavarja a vizsgálatot.

KÉRJÜK, TÁJÉKOZÓDJON A JÁRVÁNYHELYZETBEN LÉVŐ INTÉZKEDÉSEINKRŐL!

Czeizel Intézet Prenatal