Újszülött ápolási tanfolyam

Diplomás szülésznővel

Az első hetek otthon

A csecsemő ápolása, gondozása körültekintést, odafigyelést igényel. Sok szülőt megrémiszt a gondolata, hogy pontosan mit, és hogyan kell majd a babával csinálni. Gyakorlatorientált tanfolyamunkon eloszlatjuk a félelmeket, és biztos tudást adunk Önnek, már a várandósság ideje alatt.

Tanfolyamunkon átfogó ismereteket szerezhet a pelenkázásról, fürdetésről, bőrápolásról és a köldökápolásról. Elmondjuk hogyan kell a babát felöltöztetni, lerakni és felvenni.  Gyakorló babáink segítségével elsajátíthatják ezeket a mozdulatokat.

Mikor vágjuk le először a baba körmét? Mikor és hogyan mossuk meg a haját? Miket szerezzünk be a babaszobába? Milyen a baba patikája? Miket ír fel a gyermekorvos, mit kell ezekből beszerezni?

Átvesszük az első hat hétben leggyakrabban felmerülő kérdéseket. Mit kell tenni ha sárga a baba? Mennyit kell ennie, és híznia a kicsinek? Mikor kellene elérni a születési súlyát? Etetés után minden alkalommal büfiztetni kell, ilyenkor hogyan fogjam meg a kicsit? Hogyan altassuk a babát és hol? Levegőre mikortól mehet ki? Milyen évszakban, mit kell feladni a babára?

Csecsemőkori problémák, betegségek orvoslása

Nagy az ijedtség, ha a baba viselkedésében valami rendelleneset találunk, betegségre utaló jeleket fedezünk fel. Készüljünk fel erre a lehetőségre is!

  • Elmondjuk, hogy mi a teendő láz esetén, hogy segítsünk a bedugult orron, a náthán.  Mi a teendő ha a baba szeme váladékos? Hogyan ápoljuk a nemi szerveket, mire kell odafigyelni?
  • Mi is a kólika, és van-e ellenszere? Elmondjuk mit tehetünk hasfájás esetén. Mikor kezdődik a fogzás, mik a jelei? 
  • Hogyan alakítsuk ki a baba napirendjét, hogy a családi élet a baba mellett is egyensúlyban tudjon maradni?
  • Segítünk Önnek, hogy minden kérdésére választ kapjon, már a várandósság időszaka alatt! 

A tanfolyam időtartama 3 óra. Az előadást diplomás szülésznő kolléganőnk tartja, aki három gyermek édesanyja.

AZ ÖN SZEREPE A MINŐSÉGI VIZSGÁLAT ÉRDEKÉBEN

TISZTELT PÁCIENSÜNK!
Köszönjük, hogy a Czeizel Intézetet választotta az Ön által igényelt vizsgálat elvégzéséhez. Intézetünk legfőbb célja, hogy vizsgálatainkat a legmagasabb szakmai színvonalon végezzük. Ehhez szükség van az Ön együttműködésére, amelyhez kérjük az alábbiak betartását.
  • Érkezzen pontosan a vizsgálatra – előnyös a időpont előtt 10 perccel érkezni, hogy előkészületek után, időben kezdhessük a vizsgálatot.
  • A vizsgálaton maximum 1 felnőtt kísérő lehet jelen.
  • A vizsgáló munkája koncentrációt igényel, ezért a vizsgálat alatt nyugalom és csend szükséges. A vizsgálattal kapcsolatosan felmerülő kérdéseit, a vizsgálat befejezését követően tegye fel a vizsgálónak.
  • Képi- és hangfelvételt a vizsgáló hozzájárulásával lehet készíteni.

Kapcsolódó témák

baba látogatás

A kisbabánk megszületése után egy fárasztó, izgalmakkal, aggódással, de örömökkel teli időszak veszi kezdetét az újdonsült családban.

Tippek a baba fürdőjátékainak tisztításához

A kisbabánk megszületése után egy fárasztó, izgalmakkal, aggódással, de örömökkel teli időszak veszi kezdetét az újdonsült családban.

Czeizel Intézet Postnatal