Várandós torna

II. és III. trimeszterben lévő várandósoknak

A várandós torna célja a test erősítése, a testtartás javítása, és a fizikai állapot javítása a várandósság alatt. A torna segíthet a várandósság alatti kellemetlenségek csökkentésében, javítja a vérkeringést, és erősíti a medence izmait, amelyek fontosak a szülés során. A várandós torna segít a fizikai és érzelmi stressz enyhítésében.

A várandós tornák alacsony intenzitású, a terhes nők számára kialakított gyakorlatokból állnak, amelyek során figyelembe vesszük a kismamák egyéni igényeit és fizikai állapotát.

Az orvosi javaslatokat be kell tartani a tornák során, hogy a kismamák biztonságosan és hatékonyan tudják végezni a gyakorlatokat. Kérjük, orvosodtól hozz igazolást, hogy ajánlja számodra a várandós tornát!

Trénerünk, Rónai Zsanett háromgyermekes édesanya, táncművész, gerinc- és kismama (prenatális) tréner. Óráinak alapja a hát, a kar- és a mellizmok erősítése, nyújtás, mobilizálás, lazítás. A kismama torna része még a légzőgyakorlatok, a gátizomtorna és a keringést segítő gyakorlatok.

Várunk szeretettel a Czeizel Intézet Postnatal részlegébe, ahol az 55 perces torna kiscsoportos, maximum 8 fős létszámban zajlik.

Akkor válaszd a tornát, ha

  • betöltötted a terhesség 12. hetét
  • ha várandósan is olyan testmozgást választanál, ami alaposan megmozgat, energizál
  • ha szeretnéd, hogy a várandósággal együtt járó tünetek mérséklődjenek ( hát/derék fájdalom, vizesedés)
  • ha szeretnéd megtanulni a légzés technikákat, melyek segítségedre lesznek a szülés során a vajúdáskor és a kitolási szakaszban
  • ha a terhességed előtt is rendszeresen sportoltál, de akkor is jöhetsz ha nem
  • ha a várandósság alatt bármilyen speciális problémád van (pl. reflux, terhességi cukor betegség), ami a speciális, egyénre szabott tornával javítható
  • ha szeretnéd, hogy a testmozgás során javuló vérkeringésed több oxigént juttasson a magzati vérkeringésbe, ezzel fokozva a baba méhen belüli kellemes közérzetét és fejlődését
  • ha szeretnél együtt mozogni a többi várandós kismamával

A várandós torna minden kismamának ajánlott, hogy testileg felkészüljenek a várandóssággal járó változásokra és a szülésre. Fontos azonban, hogy a torna megkezdése előtt minden várandós konzultáljon orvosával, különösen a veszélyeztetett terhesek, az esetleges problémák elkerülése végett.

Czeizel Intézet Postnatal