VÁRANDÓSSÁG ALATTI ULTRAHANGVIZSGÁLATOK

Babamozi (24-32. hét)

A valósághű 4 dimenziós ultrahangfelvétel készítésére a 26.hét és környéke a legoptimálisabb, hiszen ilyenkor az anyaméhben cseperedő kis magzat, már igazán a baba formáját mutatja.

Tapasztalataink szerint a leendő szülők leginkább két részletre kíváncsiak: a magzat nemére és arcának látványára. A magzat nemének biztos meghatározása Központunkban a várandósság 15. Hététől lehetséges, ám közel 90%-ban látjuk már a 12.-13.héten is.

Három- és négydimenziós felvételre bármikor van lehetőség, de a legalkalmasabb időszak a várandósság 24. és 32. hete közé esik. Ilyenkor a legmegfelelőbb a magzatvíz mennyisége, a magzat méretei és a szöveti felszínek ultrahangos megjelenítése.

 

Miért minket válasszon?

Babamozizásnál is nagyon fontos a jó szakember és vizsgáló központ megválasztása, hiszen nagy különbségek vannak az ultrahang-készülékek technikai adottságai között is. A korszerű készülékekkel már olyan alapos, nagy felbontású felvételek készíthetőek, hogy a laikus kismama számára is feltűnhet a különbség.

Magzati Diagnosztikai Központunkban a Magyarországon található egyik legmodernebb készülékkel, a Voluson E8 Expert BT12 végezzük a magas minőségi vizsgálatokat és készítünk kiemelkedően magas színvonalú 3, illetve 4 dimenziós felvételeket.

Miből áll a babamozizás?

Először a baba életjelenségeinek ellenőrzése és általános állapotának felmérése (magzati szívritmus vizsgálat, lepény és magzatvíz vizsgálat, áramlásmérés) történik, majd a legoptimálisabb pozíciók megkeresése következik a fantasztikus felvételek készítéséhez. Az ultrahangvizsgálatból semmit nem érzékel a baba és semmilyen káros hatása nincs sem az anyára sem a magzatra nézve. A rövid vizsgálat és a babamozizás összesen 15 -20 percig tart.

A babamozizás elsősorban a magzati látvány élményéről szól, nem minősül diagnosztikai vizsgálatnak!

Jó tudni…

Azonban a 4D-s ultrahangvizsgálat nem csak az úgynevezett babamozizás miatt fontos, hanem azért, mert gyanús esetekben – speciális funkciók használatával - orvos-diagnosztikai haszna is van. Megfelelő szakmai felkészültséggel, a legjobb módszer lehet a baba egészséges fejlődésének ellenőrzésére. A 4D magzati diagnosztikai ultrahangvizsgálatról bővebben itt olvashat.

A babamozit pendrive-ra rögzítjük és nyomtatott képeket készítünk.

 

Biztonsági okokból a felvételeket kizárólag az Intézetünkben minden alkalommal újonan vásárolt pendrive-okra tudjuk rögzíteni.

Központunkban dolgozó valamennyi szakorvosunk az FMF London (Fetal Medicine Foundation) által képzett és akreditált szakember.