VÁRANDÓSSÁG ALATTI ULTRAHANGVIZSGÁLATOK

Babamozi (24-32. hét)

A valósághű 4 dimenziós ultrahangfelvétel készítésére a 26.hét és környéke a legoptimálisabb, hiszen ilyenkor az anyaméhben cseperedő kis magzat, már igazán a baba formáját mutatja.

Ez a szolgáltatásunk a szegedi és székesfehérvári képviseletünkön is elérhető!

Tapasztalataink szerint a leendő szülők leginkább két részletre kíváncsiak: a magzat nemére és arcának látványára. A magzat nemének biztos meghatározása Központunkban a várandósság 15. hetétől lehetséges, ám közel 90%-ban látjuk már a 12-13. héten is.

Három- és négydimenziós felvételre bármikor van lehetőség, de a legalkalmasabb időszak a várandósság 24. és 32. hete közé esik. Ilyenkor a legmegfelelőbb a magzatvíz mennyisége, a magzat méretei és a szöveti felszínek ultrahangos megjelenítése.

Miért minket válasszon?

Babamozizásnál is nagyon fontos a jó szakember és vizsgáló központ megválasztása, hiszen nagy különbségek vannak az ultrahang-készülékek technikai adottságai között is. A korszerű készülékekkel már olyan alapos, nagy felbontású felvételek készíthetőek, hogy a laikus kismama számára is feltűnhet a különbség.

Magzati Diagnosztikai Központunkban a Magyarországon található egyik legmodernebb készülékkel, a Voluson E10 készülékkel végezzük a magas minőségi vizsgálatokat és készítünk kiemelkedően magas színvonalú 3, illetve 4 dimenziós felvételeket.

A terhességi ultrahangvizsgálatokat végző szakembereinek az FMF London (Fetal Medicine Foundation) által képzett és akkreditált szakember.


Miből áll a babamozizás?

Először a baba életjelenségeinek ellenőrzése és általános állapotának felmérése (magzati szívritmus vizsgálat, lepény és magzatvíz vizsgálat, áramlásmérés) történik, majd a legoptimálisabb pozíciók megkeresése következik a fantasztikus felvételek készítéséhez.

Az ultrahangvizsgálatból semmit nem érzékel a baba és semmilyen káros hatása nincs sem az anyára sem a magzatra nézve. A rövid vizsgálat és a babamozizás összesen 15 -20 percig tart.

A babamozizás elsősorban a magzati látvány élményéről szól, nem minősül diagnosztikai vizsgálatnak!

Jó tudni...

Azonban a 4D-s ultrahangvizsgálat nem csak az úgynevezett babamozizás miatt fontos, hanem azért, mert gyanús esetekben – speciális funkciók használatával - orvos-diagnosztikai haszna is van. Megfelelő szakmai felkészültséggel, a legjobb módszer lehet a baba egészséges fejlődésének ellenőrzésére. A 4D magzati diagnosztikai ultrahangvizsgálatról bővebben itt olvashat.

A vizsgálatot pendrive-ra rögzítjük* és nyomtatott képeket készítünk.

*Biztonsági okokból a felvételeket kizárólag az Intézetünkben minden alkalommal újonnan vásárolt pendrive-okra rögzítjük.


Az Ön szerepe a minőségi vizsgálat érdekében

Tisztelt Páciensünk!

Köszönjük, hogy a Czeizel Intézetet választotta az Ön által igényelt vizsgálat elvégzéséhez. Intézetünk legfőbb célja, hogy vizsgálatainkat a legmagasabb szakmai színvonalon végezzük. Ehhez szükség van az Ön együttműködésére, amelyhez kérjük az alábbiak betartását.

  • Érkezzen pontosan a vizsgálatra – előnyös a időpont előtt 10 perccel érkezni, hogy előkészületek után, időben kezdhessük a vizsgálatot.
  • A vizsgálaton a vizsgálandó személy mellett egy fő részvételére van lehetőség, amennyiben ahhoz a rendelést adó orvos hozzájárul.
  • A vizsgáló munkája koncentrációt igényel, ezért a vizsgálat alatt nyugalom és csend szükséges. A vizsgálattal kapcsolatosan felmerülő kérdéseit, a vizsgálat befejezését követően tegye fel a vizsgálónak.
  • A páciens kérésére a terhességi ultrahangvizsgálatot adathordozóra rögzítjük. Ezt az igényét vizsgálat megkezdése előtt kell jeleznie. A vizsgálatról egyéb kép, illetve hangrögzítés tilos!

Kérjük, tájékozódjon a járványhelyzetben életben lévő intézkedéseinkről!

Fontos tudni!

A vizsgálat időtartamát annak célja, az abból nyerhető információ teljessége határozza meg. A terhességi ultrahangvizsgálat elvégzésének sikerességét befolyásolhatja különböző nehezítő körülmények, például a várandós hasfalának vastagsága, a magzat elhelyezkedése. Ilyen esetben a vizsgálat ismétlése válhat szükségessé.