Babamozi (25-30. hét)

„Babamozi” célja a magzat megtekintése és a terhességi pillanatok megörökítése. Ez a kifejezés az ultrahangvizsgálatok informális és szórakoztató oldalát hangsúlyozza, amely során a szülők lehetőséget kapnak a magzatuk élőképének és mozgásának megtekintésére, valamint a magzat anatómiájának és fejlődésének követésére.

A babamozi lehetőséget nyújt a szülőknek arra, hogy közelebb kerüljenek a magzatukhoz, és megtapasztalják a terhesség varázsát. Az ultrahangvizsgálatok során rögzített képek és videók gyakran értékes emlékek lehetnek, amelyeket a szülők később megőrizhetnek és megoszthatnak a családjukkal és barátaikkal.

Fontos megjegyezni, hogy a babamozi nem helyettesíti a diagnosztikai célú ultrahangvizsgálatokat, amelyeknek elsődleges célja a terhesség és a magzat egészségének monitorozása. A babamozi inkább az élményre és az emlékek megörökítésére szolgál, és a terhesség örömét hangsúlyozza.

A Babamozit a várandósság 24. és a 32. hete között bármikor el lehet végezni, de a legalkalmasabb időszak a 25. és 30. hét közé esik. Ilyenkor a legmegfelelőbb a magzatvíz mennyisége, a magzat méretei és a szöveti felszínek ultrahangos megjelenítése.

Ez a szolgáltatásunk a székesfehérvári képviseletünkön is elérhető!

Miből áll a babamozizás?

Először a baba életjelenségeinek ellenőrzése és általános állapotának felmérése (magzati szívritmus vizsgálat, lepény és magzatvíz vizsgálat, áramlásmérés) történik, majd a legoptimálisabb pozíciók megkeresése következik a fantasztikus felvételek készítéséhez.

Az ultrahangvizsgálatból semmit nem érzékel a baba és semmilyen káros hatása nincs sem az anyára, sem a magzatra nézve. A rövid vizsgálat és a babamozizás összesen 15 -20 percig tart.

A babamozizás elsősorban a magzati látvány élményéről szól, nem minősül szűrő vagy diagnosztikus vizsgálatnak!

Jó tudni…

Azonban a 4D-s ultrahangvizsgálat nem csak az úgynevezett babamozizás miatt fontos, hanem azért, mert gyanús esetekben – speciális funkciók használatával – orvosdiagnosztikai haszna is van. Megfelelő szakmai felkészültséggel, a legjobb módszer lehet a baba egészséges fejlődésének ellenőrzésére. 

A 4D magzati diagnosztikai ultrahangvizsgálatról bővebben itt olvashat.

Babamozi
Ultrahang

FONTOS TUDNI!

A vizsgálat időtartamát annak célja, az abból nyerhető információ teljessége határozza meg. A terhességi ultrahangvizsgálat elvégzésének sikerességét befolyásolhatja különböző nehezítő körülmények, például a várandós hasfalának vastagsága, a magzat elhelyezkedése. Ilyen esetben a vizsgálat ismétlése válhat szükségessé.

Czeizel-streaming

Az ultrahangvizsgálat során készült felvételeket, HD minőségben rögzítve, az Ön számára kialakított galériában gyűjtjük össze, és egy személyes oldalon tároljuk a várandóssága időtartamára, ahonnan ezeket szabadon letöltheti és meg is oszthatja. A tárhelyéhez közvetlenül az ultrahangvizsgálat előtt fogunk küldeni Önnek hozzáférést, továbbá a leletére generált QR kód segítségével is megtekintheti azt.

A vizsgálat élményét lehetősége van megosztania szeretteivel Czeizel-streaming szolgáltatásunk segítségével élőben, valós időben, az interneten keresztül okostelefonon, táblagépen vagy számítógépen.

AZ ÖN SZEREPE A MINŐSÉGI VIZSGÁLAT ÉRDEKÉBEN

Tisztelt páciensünk!

Köszönjük, hogy a Czeizel Intézetet választotta az Ön által igényelt vizsgálat elvégzéséhez. Intézetünk legfőbb célja, hogy vizsgálatainkat a legmagasabb szakmai színvonalon végezzük. Ehhez szükség van az Ön együttműködésére, amelyhez kérjük az alábbiak betartását.

  • Érkezzen pontosan a vizsgálatra – előnyös a időpont előtt 10 perccel érkezni, hogy előkészületek után, időben kezdhessük a vizsgálatot.
  • A vizsgálaton maximum 1 felnőtt kísérő legyen jelen.
  • A vizsgáló munkája koncentrációt igényel, ezért a vizsgálat alatt nyugalom és csend szükséges. A vizsgálattal kapcsolatosan felmerülő kérdéseit, a vizsgálat befejezését követően tegye fel a vizsgálónak.

KÉRJÜK, TÁJÉKOZÓDJON A JÁRVÁNYHELYZETBEN LÉVŐ INTÉZKEDÉSEINKRŐL!

Czeizel Intézet Prenatal