Babamozi (25-30. hét)

A valósághű 4 dimenziós ultrahang felvétel készítésére a 26.hét és környéke a legoptimálisabb, hiszen ilyenkor az anyaméhben cseperedő kis magzat, már igazán a baba formáját mutatja.

Ez a szolgáltatásunk a szegedi és székesfehérvári képviseletünkön is elérhető!

Tapasztalataink szerint a leendő szülők leginkább két részletre kíváncsiak: a magzat nemére és az arcára. A magzat nemének biztos meghatározása központunkban a várandósság 15. hetétől lehetséges, ám közel 90%-ban látjuk már a 12-13. héten is.

A Babamozit a várandósság 24. és a 32. hete között bármikor el lehet végezni, de a legalkalmasabb időszak a 25. és 30. hét közé esik. Ilyenkor a legmegfelelőbb a magzatvíz mennyisége, a magzat méretei és a szöveti felszínek ultrahangos megjelenítése.

Miért minket válasszon?

Babamozizásnál is nagyon fontos a jó szakember és a vizsgáló központ megválasztása, hiszen nagy különbségek vannak az ultrahang készülékek technikai adottságai között is. A korszerű készülékekkel már olyan alapos, nagy felbontású felvételek készíthetőek, hogy a laikus kismama számára is feltűnhet a különbség.

Intézetünkben a Magyarországon található egyik legmodernebb eszközzel, a Voluson E10 készülékkel végezzük a magas minőségi vizsgálatokat és készítünk kiemelkedően magas színvonalú 3, illetve 4 dimenziós felvételeket.

A terhességi ultrahangvizsgálatokat végző szakorvosaink, az FMF London (Fetal Medicine Foundation) által akkreditált, kiváló szakemberek.

Miből áll a babamozizás?

Először a baba életjelenségeinek ellenőrzése és általános állapotának felmérése (magzati szívritmus vizsgálat, lepény és magzatvíz vizsgálat, áramlásmérés) történik, majd a legoptimálisabb pozíciók megkeresése következik a fantasztikus felvételek készítéséhez.

Az ultrahangvizsgálatból semmit nem érzékel a baba és semmilyen káros hatása nincs sem az anyára, sem a magzatra nézve. A rövid vizsgálat és a babamozizás összesen 15 -20 percig tart.

A babamozizás elsősorban a magzati látvány élményéről szól, nem minősül szűrő vagy diagnosztikus vizsgálatnak!

Jó tudni…

Azonban a 4D-s ultrahangvizsgálat nem csak az úgynevezett babamozizás miatt fontos, hanem azért, mert gyanús esetekben – speciális funkciók használatával – orvosdiagnosztikai haszna is van. Megfelelő szakmai felkészültséggel, a legjobb módszer lehet a baba egészséges fejlődésének ellenőrzésére. A 4D magzati diagnosztikai ultrahangvizsgálatról bővebben itt olvashat.

Babamozi
Ultrahang

FONTOS TUDNI!

A vizsgálat időtartamát annak célja, az abból nyerhető információ teljessége határozza meg. A terhességi ultrahangvizsgálat elvégzésének sikerességét befolyásolhatja különböző nehezítő körülmények, például a várandós hasfalának vastagsága, a magzat elhelyezkedése. Ilyen esetben a vizsgálat ismétlése válhat szükségessé.

AZ ÖN SZEREPE A MINŐSÉGI VIZSGÁLAT ÉRDEKÉBEN

Tisztelt páciensünk!

Köszönjük, hogy a Czeizel Intézetet választotta az Ön által igényelt vizsgálat elvégzéséhez. Intézetünk legfőbb célja, hogy vizsgálatainkat a legmagasabb szakmai színvonalon végezzük. Ehhez szükség van az Ön együttműködésére, amelyhez kérjük az alábbiak betartását.

  • Érkezzen pontosan a vizsgálatra – előnyös a időpont előtt 10 perccel érkezni, hogy előkészületek után, időben kezdhessük a vizsgálatot.
  • A vizsgálaton maximum 1 felnőtt kísérő legyen jelen.
  • A vizsgáló munkája koncentrációt igényel, ezért a vizsgálat alatt nyugalom és csend szükséges. A vizsgálattal kapcsolatosan felmerülő kérdéseit, a vizsgálat befejezését követően tegye fel a vizsgálónak.

KÉRJÜK, TÁJÉKOZÓDJON A JÁRVÁNYHELYZETBEN LÉVŐ INTÉZKEDÉSEINKRŐL!

Czeizel Intézet Prenatal