FOGÁSZAT

Kismama fogászat

A várandósság alatt a Hölgyeknek fokozottan törődniük kell saját egészségükkel, higiéniájukkal.
Ennek egy fontos állomása a fogászat.

A terhesség alatti hormonválasztások miatt gyakoribbak az íny gyulladások.
Lehetőség szerint még a terhebeesés előtt vagy a terhesség korai szakaszában ajánljuk a fogkövek eltávolítását, a fogíny- és fogágybetegségek kezelését.

Kutatási eredmények bizonyítják, hogy összefüggés lehet már a kezdeti, lokalizált krónikus parodontitis és a koraszülés, kisebb újszülött súly között.

Az ínygyullaldást okozó fogkövek, mint „baktériumtenyészetek” megszüntetésével, a fog körüli úgynevezett tasakok kitisztításával sokkal nagyobb bajt előzhetünk meg, mint azt gondonánk.
Ezen kezeléseket a teherbeesés előtt vagy a második trimeszterben javasoljuk.

A várandósság és a szoptatás ma már nem kell, hogy fogvesztéssel, fogromlással vagy fogágybetegséggel járjon!

Kismamáknak a terhesgondozás során biztosítjuk a kötelező fogorvosi vizsgálatot.
A magzatok védelme érdekében, az esetleges beavatkozásokat fogászaink, a szülészeti genetikai szakorvosainkkal konzíliumban tervezik meg a várandósok számára.

Fogászattal kapcsolatos cikkünk

Az Ön szerepe a minőségi vizsgálat érdekében

Tisztelt Páciensünk!

Köszönjük, hogy a Czeizel Intézetet választotta az Ön által igényelt vizsgálat elvégzéséhez. Intézetünk legfőbb célja, hogy vizsgálatainkat a legmagasabb szakmai színvonalon végezzük. Ehhez szükség van az Ön együttműködésére, amelyhez kérjük az alábbiak betartását.

  • Érkezzen pontosan a vizsgálatra – előnyös a időpont előtt 10 perccel érkezni, hogy előkészületek után, időben kezdhessük a vizsgálatot.
  • A vizsgálaton a vizsgálandó személy mellett egy fő részvételére van lehetőség, amennyiben ahhoz a rendelést adó orvos hozzájárul.
  • A vizsgáló munkája koncentrációt igényel, ezért a vizsgálat alatt nyugalom és csend szükséges. A vizsgálattal kapcsolatosan felmerülő kérdéseit, a vizsgálat befejezését követően tegye fel a vizsgálónak.

Kérjük, tájékozódjon a járványhelyzetben életben lévő intézkedéseinkről!