Második (genetikai) ultrahangvizsgálat (19-21. hét)

A második trimeszteri ultrahangvizsgálat, elterjedtebb nevén „Genetikai Ultrahangvizsgálat” rendkívül fontos a magzat fejlődésének ellenőrzésében és számos fontos információt nyújt a magzat egészségéről és fejlődéséről.

A második trimeszteri ultrahangvizsgálat szempontjai:

  • Magzati fejlődés és anatómia vizsgálata: A második trimeszteri ultrahangvizsgálat során alaposan megvizsgáljuk a magzat anatómiáját és fejlődését. A szív, a vesék, a máj, az agy és a többi szerv részletes vizsgálata segít a magzat normális fejlődésének ellenőrzésében.
  • Nemi szervek megállapítása: A második trimeszteri ultrahangvizsgálat során általában meg lehet állapítani a magzat nemi szervét, ami lehetővé teszi a szülőknek, hogy megtudják a magzat nemét, ha ezt szeretnék.
  • Méhlepény és magzatvíz vizsgálata: Az ultrahangvizsgálat során megfigyelhető a méhlepény és a magzatvíz állapota. Abnormális méhlepény elhelyezkedés vagy magzatvíz mennyiség problémákat jelezhet. A méhnyak hosszának megállapításával jól szűrhetők a koraszülésre hajlamos terhességek.
  • Szövetek és szervek rendellenességeinek kiszűrése: A részletes ultrahangvizsgálat segít abban, hogy rendellenességeket vagy szöveti problémákat fedezzen fel, például agyi-rendellenességeket vagy hasfali sérvet.
  • Növekedés ellenőrzése: Az ultrahang segítségével az orvos megméri a magzat méretét és súlyát, és ezek az adatok segítenek abban, hogy az orvos megállapítsa, hogy a magzat megfelelően fejlődik-e a terhesség időszakában.

Ez a szolgáltatásunk a szegedi és székesfehérvári képviseletünkön is elérhető!

FONTOS TUDNI!

A vizsgálat időtartamát annak célja, az abból nyerhető információ teljessége határozza meg. A terhességi ultrahangvizsgálat elvégzésének sikerességét befolyásolhatja különböző nehezítő körülmények, például a várandós hasfalának vastagsága, a magzat elhelyezkedése. Ilyen esetben a vizsgálat ismétlése válhat szükségessé.

Czeizel-streaming

Az ultrahangvizsgálat során készült felvételeket, HD minőségben rögzítve, az Ön számára kialakított galériában gyűjtjük össze, és egy személyes oldalon tároljuk a várandóssága időtartamára, ahonnan ezeket szabadon letöltheti és meg is oszthatja. A tárhelyéhez közvetlenül az ultrahangvizsgálat előtt fogunk küldeni Önnek hozzáférést, továbbá a leletére generált QR kód segítségével is megtekintheti azt.

A vizsgálat élményét lehetősége van megosztania szeretteivel Czeizel-streaming szolgáltatásunk segítségével élőben, valós időben, az interneten keresztül okostelefonon, táblagépen vagy számítógépen.

AZ ÖN SZEREPE A MINŐSÉGI VIZSGÁLAT ÉRDEKÉBEN

TISZTELT PÁCIENSÜNK!
Köszönjük, hogy a Czeizel Intézetet választotta az Ön által igényelt vizsgálat elvégzéséhez. Intézetünk legfőbb célja, hogy vizsgálatainkat a legmagasabb szakmai színvonalon végezzük. Ehhez szükség van az Ön együttműködésére, amelyhez kérjük az alábbiak betartását.
  • Érkezzen pontosan a vizsgálatra – előnyös a időpont előtt 10 perccel érkezni, hogy előkészületek után, időben kezdhessük a vizsgálatot.
  • A vizsgálaton maximum 1 felnőtt kísérő lehet jelen.
  • A vizsgáló munkája koncentrációt igényel, ezért a vizsgálat alatt nyugalom és csend szükséges. A vizsgálattal kapcsolatosan felmerülő kérdéseit, a vizsgálat befejezését követően tegye fel a vizsgálónak.

Czeizel Intézet Prenatal