Őssejtmegőrzés

Biztonság, felelősség, gondoskodás

A Czeizel Intézet elkötelezett a korszerű és preventív egészségmegőrzés és -védelem mellett. A várandósság magas színvonalú gondozásán túl, ezért minél több családnak szeretnénk elérhetővé tenni az őssejtmegőrzés lehetőségét.

Mert a jövő azoké, akik felkészülnek rá a jelenben!

Őssejtmegőrzés

Amit az őssejtekről tudni kell

Az őssejtek olyan, a testünk építőelemeiként működő sejtek, amelyek egyik fő jellegzetessége, hogy önmegújító és osztódási képességgel rendelkeznek, miközben megtartják azon képességüket, hogy szervezetünk bármilyen másik, speciális feladatot ellátó sejttípusává alakuljanak. Ezáltal szerepet játszanak testünk kialakításában és regenerálásában egész életünk során.

Az őssejteket jelenleg több mint 80 betegség kezelésénél alkalmazzák – beleértve a leukémiát, a limfómát, a thalasszémiát, a sarlósejtes vérszegénységet és egyéb vérrel kapcsolatos betegségeket – és az orvostudomány fejlődésével a lista tovább gyarapodhat.

A folyamatos orvosi áttörések várhatóan a regeneratív medicinában is új távlatokat nyitnak, így előrelátó, felelős döntés az őssejtek megőrzése a jövőbeni felhasználás céljából. Hamarosan az őssejtek képezhetik majd olyan rendellenességek kezelésének az alapját, mint a Parkinson-kórt, a cukorbetegséget, a szívinfarktust, az agyi bénulást, vagy egyéb, ma még gyógyíthatatlan krónikus betegséget.

Miért minket válasszon?

A Czeizel Intézet a családtervezéstől kezdve, a várandósgondozáson át, az egész család egészségével törődik. Névadónk szellemi örökségét ápoljuk, küldetésünk a prevenció, az egészségmegőrzés és az előrelátó felelős gondoskodás elősegítése.

Országosan kiterjedt orvosszakmai kapcsolataink, a velünk dolgozó gyermekgyógyászok, genetikusok, szülészorvosok, valamint őssejtbanki partnerünk, a Future Health Biobank egyedülálló szakmai minőséget biztosít.

A Future Health Biobank az Egyesült Királyság legnagyobb és Európa egyik vezető őssejtbankja, amely olyan kutatási projektekben vállal szerepet és támogatást, amelyek elősegítik az őssejtterápiák elterjedését és hatékonyságuknak növelését.

A Czeizel intézet őssejtbankja Európa első, teljes mértékben akkreditált és minősített humán szövetbankja.

ŐSSEJTMEGŐRZÉS LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE

 • Szolgáltatás megrendelése

 • Mintavételi készlet átvétele

 • Mintavétel a szülés alkalmával

 • A minta elszállítása a laboratóriumba

 • A minta minőségi ellenőrzése

 • Az anyai vérminta vizsgálata

 • A minta feldolgozása

 • A minta eltárolása

EXKLUZÍV AJÁNLATAINK

Éveket adunk ajándékba

Early Bird kedvezményünk keretében +5 év őssejttárolást adunk ajándékba azoknak, akik várandósságuk 30. hetéig megrendelik leendő kisbabájuk őssejtmegőrzését. Az Early Bird kedvezmény más kedvezményekkel összevonható és az éves díjfizetésen kívül minden fizetési konstrukciónkra és tárolási időszakra érvényes.

Őssejtmegőrzés éves díjfizetéssel

A Czeizel Intézet fontosnak tartja, hogy megoldást kínáljon annak érdekében, hogy a születéskor gyűjthető őssejtek megőrzése ne maradjon el. Ezért olyan díjfizetési konstrukciót alakítottunk ki, amely segíti a babát várók kiadásainak hosszútávú tervezését, és nem terheli meg egyszeri nagyobb összeg kifizetésével a családi kasszát.

Transzplantációt segítő program

A Czeizel Intézet őssejtbankja 20 000 euróig terjedő pénzügyi segítséget nyújt, ha a levett mintát a gyermek 18. életévének betöltése előtt felhasználják saját célra. Mindez bármely, az Európai Unió területén található kórház által kiállított számla esetén igaz, ha olyan kórkép kezeléséről szól, amelynél a köldökzsinórvér-őssejtek alkalmazása bevett orvosi eljárásnak számít.

Nálunk a második az első

Extra kedvezményt adunk a másodikként vagy harmadikként született babáknak! Amennyiben az első babánál esetleg elmaradt vagy nem volt rá lehetősége, most ne hagyja ki! Ezzel nem csak születendő babájának biztosítja ezt a páratlan lehetőséget, hanem a család többi tagjának is, hiszen esetükben is jelentős az ilyen őssejtek befogadásának valószínűsége. A kedvezmény igénybevételéhez NEM elvárt, hogy a család már rendelkezzen Czeizel Intézetes szerződéssel!

A kedvezményeken túl lehetőség van éves díjfizetésre, valamint 12 havi részletfizetésre is.

Díjkalkulátorunk segítségével személyre szabott ajánlatot készítünk Önnek.

Mit tartalmaznak az árak?

Szolgáltatásaink díja az őssejtek megőrzéséhez szükséges MINDEN költséget tartalmaz:

 • minta gyűjtéséhez szükséges mintavételi készlet;
 • minta biztonságos szállítása a laboratóriumba;
 • minta feldolgozása;
 • minta minőségének ellenőrzése;
 • anyai vérminta vizsgálata;
 • minta elkülönítése több egységre;
 • teszt-ampullák előállítása;
 • minta 20 vagy 25 évre szóló megőrzése, kivéve éves tárolási konstrukció;
 • transzplantációs csomag.
baba

BIZALOM

Dér Heni

Dér Heni

énekesnő

„Bendegúz egészsége a legfontosabb a számunkra, és már most mindent meg is teszünk érte. A Czeizel Intézet szakmai háttere a garancia arra, hogy a legjobb helyen vagyunk!”

Hódi Pamela

Hódi Pamela

influenszer

„Az egyik első dolgunk volt, hogy gondoskodjunk kislányunk őssejtjeinek megőrzéséről. Remélem, soha nem kell majd felhasználnunk ezeket az őssejteket, de nyugodtabb vagyok így.”

Gönczi Gábor

Gönczi Gábor

műsorvezető

„Mi levetettük a köldökzsinórvért, hiszen már most bizonyos, hogy mennyi mindenre jó, ráadásul évről-évre rengeteget fejlődik a tudomány. Lehet, hogy nemsokára ebben lesz az örök élet kulcsa.”

Kapcsolat

Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére az alábbi elérhetőségeken.

Személyes szerződéskötés:

1025 Budapest,
Felső Zöldmáli út 13.

Czeizel Intézet logó
Future Health Biobank
Czeizel Intézet Postnatal