BABAGONDOZÁS

Felkészülés a szülésre (diplomás szülésznővel)

Szülésfelkészítő

Jóslófájásoktól az első mellre-tételig.

Mit tehetünk azért, hogy szülés csodás élmény legyen? Hogyan készüljünk életünk legfontosabb napjára?

Tanfolyamunkon arra törekszünk, hogy eloszlassuk a félelmeket, kétségeket, szorongásokat, amelyek a várandós anyukákban mélyen gyökereznek.

Amikor elérkezik az utolsó trimeszter itt az ideje, hogy elkezdjünk felkészülni a szülésre. Elmondjuk, hogy mire lesz szükség a szülőszobán és a kórházban, mit tartalmazzon a táska, meg legyen minden szükséges holmi és otthon maradjon mindaz, ami szükségtelen, beleértve a félelmeket is.

A vajúdás alatti időszakra vonatkozó információk taglalása során beszélünk a gátmasszázsról, vajúdást segítő szerekről, vajúdási pozíciókról, természetes módszerekről, légzéstechnikáról.


Fellebbentjük a fátylat az apa szerepéről a szülőszobán, ismertetjük a masszázstechnikákat és a segítő pozíciókat.

Megtudhatják, hogy milyen fájdalomcsillapítás lehetséges a szülés alatt, beleértve az epidurális érzéstelenítés lehetőségét is.

A kitolási szakasz légzéstechnikájának és az apai segítő technikák elsajátítása segítségünkre lesz a szülés utolsó szakaszában, valamint beszélünk a gátvédelemről és a gátmetszésről is.

Mit jelent az aranyóra, mi történik közvetlenül a baba születése után? Jó, ha tudjuk erre a választ.

Érintjük a szülés során bekövetkező sürgősségi helyzeteket is, a császármetszést és azt is elmondjuk, hogy ebben a helyzetben mit tehet az apa.

Megmutatjuk hogyan kell mellre helyezni a babát és szót ejtünk a gyermekágyas időszakról, ajánlunk regenerálódást segítő szereket és módszereket.


Előadó: Bartos Rita
diplomás szülésznő

Letölthető anyagok

Kapcsolódó témák

Mozgás terhesen és szülés után

Aki volt már utolsó idős terhes, talán jól ismeri az érzést, amikor elfut mellettünk valaki, és hirtelen olthatatlan vágyat érzünk arra, hogy kövessük, vagyis a pocakunkban lévő “csomagot” lerakva mozogjunk végre egy jót

Reggeli rosszulét? Ne pánikoljon!

A terhesség korai szakaszában az egyik leggyakoribb félelme a kismamáknak, hogy a reggeli rosszullétek miatt éhezik a magzat (is).