Szülésfelkészítő

Jóslófájásoktól kezdve, az első mellre helyezésig

Mit tehet azért, hogy a szülés csodás élmény legyen? Hogyan készüljön fel élete legfontosabb napjára?

Tanfolyamunkon arra törekszünk, hogy eloszlassuk a félelmeket, kétségeket, szorongásokat, amelyek a várandós anyukákban mélyen gyökereznek.

Amikor elérkezik az utolsó trimeszter, akkor itt az ideje, hogy elkezdjünk felkészülni a szülésre. Elmondjuk, hogy mire lesz szükség a szülőszobán és a kórházban, mit tartalmazzon a táska, meg legyen minden szükséges holmi és otthon maradjon mindaz, ami szükségtelen, beleértve a félelmeket is.

Közösen átvesszük lépésről-lépésre a szülés szakaszait. Milyen jele van a szülés beindulásának? Mikor induljon a kórházba? Ott mi fog pontosan történni?

Fellebbentjük a fátylat az apa szerepéről a szülőszobán, ismertetjük a masszázstechnikákat és a vajúdási pozíciókat. Beszélünk a vízben való vajúdásról, szülés lehetőségéről.

Megtudhatják, hogy milyen fájdalomcsillapítás lehetséges a szülés alatt, beleértve az epidurális érzéstelenítés lehetőségét is.

A kitolási szakasz légzéstechnikája és az apai segítő technikák elsajátítása segítségünkre lesznek a szülés utolsó szakaszában, valamint beszélünk a gátvédelemről és a gátmetszésről is. Az esetleges szülésbefejező módszereket is sorra vesszük. Mikor fordulhat elő vákuumos szülésbefejezés vagy császármetszés.

Mit jelent az aranyóra, és mi történik közvetlenül a baba születése után? Leendő szülőként jó, ha tudja erre a választ, valamint tájékozódik a kórházban töltött napokról.

Szó esik továbbá az első hat hétről, vagyis a gyermekágyas időszakról.

A tanfolyamunkon való részvétel személyesen és online is lehetséges.

Letölthető anyagok

kórházi csomag

Előadó

Bartos Rita

diplomás szülésznő

Kapcsolódó témák

Mozgás terhesen és szülés után

Aki volt már utolsó idős terhes, talán jól ismeri az érzést, amikor elfut mellettünk valaki, és hirtelen olthatatlan vágyat érzünk arra, hogy kövessük, vagyis a pocakunkban lévő “csomagot” lerakva mozogjunk végre egy jót

Reggeli rosszulét? Ne pánikoljon!

A terhesség korai szakaszában az egyik leggyakoribb félelme a kismamáknak, hogy a reggeli rosszullétek miatt éhezik a magzat (is).

Czeizel Intézet Postnatal